Gedichtendag | Weesgedicht zkt. Wilrijks raam

Bib Bist | Zet je het nieuwe jaar in met een vleugje poëzie? Adopteer dan een Weesgedicht! Dat belandt dan tegen Gedichtendag (26 januari) artistiek op je voorraam zodat de Wilrijkse straten vol poëzie staan.

De Wilrijkse Bibliotheek Bist springt dit jaar op de kar van de Weesgedichten. Daarbij kan je een gedicht gratis en voor niets adopteren. Er is keuze uit 25 gedichten van bekende en nog te ontdekken dichters. Enkele voorbeelden? Marieke Lucas Rijneveld, Bart Moeyaert, Toon Tellegen en Kristien Hemmerechts, maar ook Kamagurka, Johan Sebastian Stuer en voormalig Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert, die meter is van de actie.

Wil je van één van deze dichters in januari een voor Wilrijk exclusief gedicht aan je raam zien opduiken? Lees dan vooral verder.

Hoe werkt het?
Vanaf donderdag 15 december kan je op www.weesgedichten.be 25 gedichten ontdekken die voor Wilrijk werden geselecteerd. Enkel op deze website kan je de gedichten adopteren. Opgelet: elk gedicht kan maar één keer worden geadopteerd.
Vind je er een knap staaltje poëzie tussen? Klik dan op 'ADOPTEER WEESGEDICHT'. Je ontvangt dan een aanvraagformulier dat nog enkele extra gegevens opvraagt, waaronder een foto van je raam. Daarna wordt je aanvraag verder nagekeken en goedgekeurd. Vind je de knop 'Adopteer Weesgedicht' niet meer terug op de webpagina? Dan is dit gedicht al door een andere Wilrijkenaar geadopteerd.
Begin 2023 komen kunstenaars van BarVIZart langs. Zij zetten je weesgedicht in een kunstzinnige vorm op je raam met een krijtstift of ander afwasbaar materiaal.
Tegen 26 januari (gedichtendag!) hebben alle 25 weesgedichten een nieuwe Wilrijkse thuis!

Gedichtendag | Weesgedicht zkt. Wilrijks raam
Datum:
26 jan. 2023
Startuur:
00:00
Einduur:
23:59
Organisator:
Openbare Bibliotheek Bist
Locatie:
Openbare Bibliotheek Bist
Bist 1, Wilrijk