Fiesta Día de Muertos

Feest op maandag 31 oktober mee volgens de Mexicaanse tradities, geniet van poëzie bij een lekker Mexicaans hapje, luister naar het verhaal van De Dood, kom meer te weten over de Mexicaanse volkscultuur, ga helemaal op in Mariachi-muziek en dans een stuk in de nacht op zwoele latinritmes en sexy discohits.

PROGRAMMA

Patricia Lopez presenteert.

19.30u - Mexicaanse kokkinnen zorgen ervoor dat je op het binnenplein van de bib kan genieten van Mexicaanse hapjes.

20.00u - In zijn monoloog Memento Mori neemt kunstenaar Milan Borms de gedaante aan van De Dood in hoogsteigen persoon en heet je welkom in zijn wereld.

20.40u - Presentatie van het Altaar van Antwerpen dat wordt overgebracht van het MAS naar bibliotheek Permeke. Aansluitend lezen Sandra Olguín en Wendy Leys gedichten voor in het Spaans en Nederlands.

21.20u - Receptie met gratis Ponche (Mexicaanse theedrank) en verkoop van cocktails.

21.30u - Francisco Manzano brengt in zijn performance Diablos, Toritos y Tecuanes Mexicaanse folklore met elementen uit de volksfeesten, traditionele dansen, rituelen en ceremonies van de inheemse volkeren van Mexico.

23.00u - Mariachi Los Tarascos brengen je Mariachimuziek zoals je die nog nooit gehoord hebt. De muzikanten van Mariachi Los Tarascos komen uit Mexico en Honduras en geven hun eigen, vernieuwende draai aan deze volksmuziek.

00.30u - 03.00u Camera, actie! Ambiance verzekerd! We dansen de nacht in met DJ Santos (aka Rockman Santos) met zijn groot repertoire van latinritmes, rockpop en sexy discohits.

A bailar y gozar que el mundo se va acabar!

Fiesta Día de Muertos
Datum:
31 okt. 2022
Startuur:
18:00
Einduur:
03:00
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen 6