Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

22 september 2022: Hans Depelchin met 'Spanriem'

Hans Depelchin (1991) is schrijver en performer. Hij studeerde vergelijkende moderne letterkunde (UGent) en woordkunst (Koninklijk Conservatorium Antwerpen). Na tal van publicaties in literaire tijdschriften verscheen in 2020 bij Uitgeverij De Geus de woelige stadsroman "Weekdier". Dit jaar verscheen ook zijn langverwachte poëziedebuut "Spanriem". De bundel gaat in hoofdzaak over de liefde die twee jonge mensen samenbrengt en ook weer loslaat, maar raakt ook thema’s aan als taal en intimiteit, landschap en klimaat. Depelchin is een nieuwe stem in de poëzie, tijd om hem te ontdekken.

20 oktober 2022: Astrid Haerens met 'Oerhert'

Astrid Haerens (1989) schrijft proza en poëzie. Ze groeide op in Zwevegem, behaalde een Master in Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en woont in Brussel. Ze debuteerde in 2017 met de roman "Stadspanters". Haerens trok in 2019 de Westhoek rond om verhalen te sprokkelen die ze verwerkte in het inspirerende project "Iedereen Dichter". Haar poëziebundel "Oerhert" verscheen in maart 2022 bij Atlas Contact. "Oerhert" is een persoonlijke en lichamelijke bundel die vele aspecten van haar en het vrouw-zijn onderzoekt. Ritmisch, bezwerend en intuïtief buitelen de gedachten over elkaar heen in wat Astrid Haerens zelf "een onveilige zoektocht in taal" noemt.

17 november 2022: Krank Keizer met 'De introductie van het plot'

Hoe kunnen we stoppen met de roofbouw die het kapitalisme pleegt op onze lichamen en de aarde? En wat kunnen we leren van elkaar om beter voor onze gedeelde wereld te zorgen? Met "De introductie van het plot" brengt Frank Keizer (1987) een spannende oefening in collectief denken. Hij voert de lezer mee op een tocht vol avonturen door de geschiedenis, die ons opnieuw laat kijken naar het verleden en ons wil voorbereiden op een andere toekomst: één die niet gebaseerd is op verovering en uitputting van de aarde, maar op vrede en herstel. Verwacht je aan hoogwaardige poëzie én maatschappijkritiek.

Donderdagen van de Poëzie
Datums
22 sep. 2022 12:30
20 okt. 2022 12:30
17 nov. 2022 12:30
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen 6