De Troost van Literatuur

Op donderdag 20 oktober nodigen Antwerpen Leest en Bib Bist Silvie Moors uit om te komen praten over de troostende kracht van literatuur:

"Lezen is een prachtig medicijn tegen eenzaamheid. In een boek maak je nieuwe vrienden die je op straat niet zomaar tegenkomt, beleef je verrassende avonturen die je vanuit je huiskamer nooit zou beleven en vind je troost bij het lezen van herkenbare levens. Hoe poëzie of proza ons kunnen raken, hoe magisch literatuur kan zijn, wat het heilzaam effect is van samen lezen of lezen in je eentje, daarover hebben we het in de Troost van Literatuur."

Aansluitend interviewt Silvie Katja Verbeeck, stadslezer en redactielid van Antwerpen Leest, waarvoor literatuur tijdens een periode van ziekte haar houvast en redding was.

We nodigen alle stadslezers van Antwerpen Leest uit voor deze gratis lezing.

• 19u in bib Bist
• gratis voorprogramma van “Mag het iets meer zen”, de lezing van Tom Hannes
• In het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Silvie Moors werkt al jaren in de literaire sector als leesbevorderaar en boekendokter.
Ze is adjunct-directeur bij Bond zonder Naam waar ze o.a. de literaire projecten en vormingen onder haar hoede neemt.
www.bzn.be


Om 20u15 is er de lezing “Mag het iets meer zen” van Tom Hannes. Stadslezers die naar het voorprogramma komen, kunnen voor deze lezing 2 tickets kopen voor de prijs van 1 (te betalen ter plaatse met bankkaart)

Geef op het inschrijvingsformulier (doorklikken naar "website"!) aan of je enkel naar het voorprogramma komt, of ook naar de lezing van Tom Hannes.

Tom Hannes is auteur van onder andere Zen of het konijn in ons brein, Leven in het Nu en zijn meest recente Waarom de Boeddha zo van lijstjes hield. Het boeddhisme is een rode draad in zijn werk. Wat heeft dat oude Chinese zenboeddhisme te maken met onze tijd en cultuur? Wat heeft het te vertellen over onze stress, onze idealen, de klimaatcrisis, onze oververhitte werkethiek en onze consumptiecultuur?

Een lezing in het kader van de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid | Met steun van Literatuur Vlaanderen

De Troost van Literatuur
Datum:
20 okt. 2022
Startuur:
19:00
Einduur:
20:15
Organisator:
Antwerpen Leest
Locatie:
Openbare Bibliotheek Bist
Bist 1, Wilrijk