De biografische schets (schrijven over het leven aan de hand van een leven)

Wie wil jij eens in de kijker schrijven?

Het Letterenhuis en Creatief Schrijven vzw organiseren een driedelige schrijfcursus “De biografische schets”. Duik mee in de rijkdom van het Letterenhuis en laat je op sleeptouw nemen door de ervaren schrijfdocent en biograaf Chris Ceustermans.

Heb je een vergeten schrijver of een persoon met een bijzondere verdienste voor ogen of ga je mee op ontdekking in het archief van het Letterenhuis.

Wat leer je in drie sessies?

I. Verkennen

In een eerste sessie neemt de docent en iemand van het Letterenhuis je eerst mee door de rijkdom van de archieven. Samen met de docent ga je op zoek naar antwoorden op volgende vragen: hoe kan je geïnspireerd raken? - hoe kun je de documentatie gebruiken? - wat zijn beperkingen en mogelijkheden van je bronnen? - hoe kom je tot een synopsis? - op welke biografische schets of anekdote ga je je richten?


II. Verdiepen

Hoe ga je verder aan de slag? - Hoe kan je een specifiek levensverhaal ‘universeel’ maken? - schrijf je ‘achterflap’ - lezergericht schrijven - wie is je lezer?


III. Vertellen

We gaan aan de slag met de geschreven teksten of tekstflarden - wat zijn relevante schrijftips? - verwijzing naar andere biografieën

De sessies verlopen interactief en in een kleine groep (max. 12 deelnemers) en worden gekruid met de ervaring van docent Chris Ceustermans als biograaf.

De biografische schets (schrijven over het leven aan de hand van een leven)
Datums
28 apr. 2023 13:30
12 mei 2023 13:30
26 mei 2023 13:30
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Het Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22, Antwerpen