Christophe Busch - Ongehoord! Het pad van radicalisering

In deze lezing krijg je een beter begrip van de definities, het fenomeen van cumulatieve radicalisering toen en vandaag. We staan stil bij de triggerfactoren die het geweldsproces kunnen doen versnellen, vertragen of omkeren.

Radicalisme, extremisme, terrorisme… Wat is het verschil? Waar slaat het allemaal op? Wat is het mechanisme achter het radicaliseringsproces? Welke drijvende (f)actoren maken dat een individu, groep of gehele samenleving afglijdt richting extremistisch geweld?


Terrorisme is een complex fenomeen dat angst veroorzaakt in de samenleving, maar door een genuanceerde kijk kunnen we de essentie en onze aanpak beter situeren.


In deze lezing krijg je een beter begrip van de definities, het fenomeen van cumulatieve radicalisering toen en vandaag. Niet alleen krijg je inzicht in de laatste procesmodellen, we staan ook stil bij de triggerfactoren die het geweldsproces kunnen doen versnellen, vertragen of omkeren.


Christophe Busch is criminoloog en Master in de Holocaust- en Genocidestudies. Hij werkte 12 jaar in de forensische psychiatrie. Later stond hij als coördinator in voor de uitbouw van een forensisch psychiatrisch zorgcircuit.


Tot eind 2019 was hij algemeen directeur van Kazerne Dossin en nu leidt hij het Hannah Arendt Instituut voor diversiteit, stedelijkheid en burgerschap. Daarnaast is hij als expert radicalisering actief binnen verschillende overheidsdiensten.

Christophe Busch - Ongehoord! Het pad van radicalisering
Datum:
11 mei 2022
Startuur:
20:15
Einduur:
20:15
Organisator:
Schouwburg Noord
Locatie:
Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A, Merksem