Antwerpen Leest in Permeke - een warme poëzieavond met Lies Van Gasse en Els Aards

Antwerpen Leest zou niets zijn zonder de stadslezers en partners die het lezersplatform vullen met talrijke leestips, leesplekjes, literaire activiteiten en artikels, of zonder de vele volgers die er hun inspiratie komen zoeken.


Op donderdag 25 januari (Gedichtendag) nodigen we alle lezers uit voor een poëtische avond in Permeke.


We genieten van een hapje en drankje en delen live leestips in een boeken-speeddate. Lies Van Gasse en Els Aards trakteren ons op "Mijn kleine tuin", een intieme voorstelling met poëzie, beeld en liedjes.


Programma:


  • 18u30-19u15u: verwelkoming met drankje en broodje
  • 19u15: boeken-speeddate
  • 20u15: 'Mijn kleine tuin' - Lies Van Gasse en Els Aards
  • 22u: einde

Gratis, inschrijven via dit formulier is verplicht want de plaatsen zijn beperkt.


Bibliotheek Permeke (foyer en auditorium), De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen


Foto's: © Eloy Elustre Vlaeminck.


Over 'Mijn kleine tuin'


Lies Van Gasse en Els Aards delen hun liefde voor het woord. Lies als dichter en illustrator. Els als liedjesschrijver en muzikant. Samen weven ze een universum van liedjes, brieven, illustraties en gedichten. Ze nemen je mee langs de knotwilgen van het Waasland, doorheen het Lappersfortbos en langs de kustlijn van 'palganeem'. Onderweg ontmoet je merkwaardige personages, vreemde dieren en drink je thee met oma.


In de voorstelling 'Mijn kleine tuin' brengen Els en Lies een gevarieerde en eigenzinnige keuze uit eigen werk. Kleine en grote levens worden met elkaar verbonden door anekdotes en herinneringen. 


Als klimaatdichter snijdt Lies prangende thema’s aan in haar – vaak geïllustreerde – gedichten. Als mama van een puber weet Els daarbij de gevoelige snaar van jong en oud te raken met gevoelige Nederlandstalige luisterpop.


Lies Els bis
Datum:
25 jan. 2024
Startuur:
18:30
Einduur:
22:00
Prijs:
gratis
Organisator:
Antwerpen Leest i.s.m. bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen