A KIND OF A ‘HUH?’* | sessie 3 - Luc Derycke, Julie Peeters, Sophie Nys, Dennis Tyfus

Tijdens de derde sessie op zondag 11 december worden auteurs en uitgevers van kunstenaarspublicaties uitgenodigd. Als auteur en uitgever zullen Nico Dockx en Johan Pas in gesprek gaan met andere auteurs en uitgevers. De sprekers van deze sessie zijn nog niet gekend.

Tijdens dit project onderzoeken we wat kunstenaarspublicaties zijn en lichten we de bibliotheekcollectie door op zoek naar onontdekte kunstenaarspublicaties. Voor dit project werkt het Middelheimmuseum samen met de onderzoeksgroep ArchiVolt, een onderzoeksgroep van de Koninklijk Academie Schone Kunsten Antwerpen (KASKA). ArchiVolt wordt vertegenwoordigd door Johan Pas, directeur van KASKA, onderzoeker en verzamelaar van kunstenaarspublicaties; en Nico Dockx, kunstenaar, docent aan het KASKA, uitgever en ook verzamelaar van kunstenaarspublicaties. Gedurende dit tweejarig project gebruiken we de expertise van ArchiVolt om deze kunstenaarspublicaties in onze collectie te selecteren en ook de verschillende criteria te identificeren.

Om ook het brede publiek kennis te laten maken met deze bijzondere publicaties richt ArchiVolt in samenwerking met de bibliotheek van het Middelheimmuseum vijf publieke bijeenkomsten in waarbij verschillende sprekers die werken met en rond kunstenaarspublicaties in gesprek gaan met Johan Pas en Nico Dockx. De reeks resulteert in een symposium en een boekpresentatie.

*I realized that for the first time this book had an inexplicable thing I was looking for, and that was a kind of a ‘Huh?’. That’s what I’ve always worked around. All it is, is a device to disarm somebody with my particular message. A lot of artists use that.

(Edward Ruscha in gesprek met Willoughby Sharp, Avalanche nr.7, New York, Winter-Spring 1973, p.30-39)

PRAKTISCH
* Toegang: gratis
* Locatie: De publieke bijeenkomst vindt plaats in het Bourlagebouw van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (KASKA), Blindestraat 35, 2000 Antwerpen.
* Voertaal: De bijeenkomst gaat door in het Engels.

Datum:
11 dec. 2022
Startuur:
14:30
Einduur:
16:30
Organisator:
Middelheimmuseum
Locatie:
Bourlagebouw van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (KASKA)
Blindestraat 35, Antwerpen